20 Mart 2018 Salı

Badem Yağı Saç Bakımı

Badem Yağı Mucizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saçlarınız tıpkı bir bebek gibi sürekli bakım ve sürekli yakın ilgi isteyen, bakımlarını yapmadığınızda sizlere kırıklar ve kopmalarla cevap veren sizleri dış dünyada farklı kılan en belirgin özelliğinizdir. İster kıvırcık, ister düz ya da dalgalı hiç fark etmez! Saç için mucizevî badem yağı içerdiği vitaminler ve yağ asitleri sayesinde saçlarınıza çok iyi gelecek. Kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra saçlarınızdaki canlılığı ve ipeksi saç tellerini hissedeceksiniz. Badem yağını cilde, tırnaklara ve özellikle saça kullandığınızda faydalarından anında yararlanabilirsiniz. Gelelim badem yağının bu kadar etkili olmasındaki içeriğine; badem yağının içerisinde bulunan değerli yağ asitleri sayesinde hızlı ve kesin sonuçlar verir.

Badem Yağı Asitleri ve Asit Oranları Şunlardır:

Oleik asit %68
Linoleik asit %25
Palmitik asit %4
Linolenik %1
Palmitoleik asit %1

Oranlarında badem yağı içerisinde bulunmaktadır. Esansiyel yağ çeşidi olan bu asitler insan vücudunun olmazsa olmaz yapı taşlarındandır. Bu değerli bitki ülkemizde ve topraklarımızda özenle yetiştirilerek yağı soğuk baskı yöntemi ile çıkarılır. Daha sonra vücudunuzda nereye şifa olmasını istiyorsanız gönül rahatlığı ile güvenilir yerden temin ederek kullanmaya başlayabilirsiniz. Örneğin cilt için kullanılacaksa soğuk günlerin gelmesiyle beraber kurumuş cildinize uygulamak için parmak uçlarınıza aldığınız badem yağını masaj yöntemi ile kuruluk meydana gelen bölgelere yedirerek uygulayabilirsiniz. Dudak kuruluklarında uyguladıktan sonra yıkamanıza gerek kalmaz. Badem yağı ciltteki hastalıklı deri kusurlarına şifa da olarak sürekli kullanımda deri probleminizin tamamen ortadan kalkmasını sağlar. Badem yağının saça etkileri ise kanıtlanmış ve yıllardır insanlar tarafından kullanılan doğal saç bakım kürlerini vazgeçilmez malzemesidir. İçeriğinde bulunan A, B ve E vitaminleri sayesinde saç bakım yağları arasında en etkili yağ badem yağı olmuştur.


Badem yağının saç için faydaları:

Badem yağı içerisinde bulunan E vitamini saç derisini besleyerek yeni saç oluşumuna etki eder.
İlk kullanımdan itibaren saçların parlamak gözükmesini sağlar.
Saç şekillendirmek için kullanılan ısıtıcıların saça zarar vermesini önler.
Saç derisinde meydana gelen pullanma ve kepek sorununda en etkili çözümdür.
Düzenli olarak kullanıldığında saç dökülmelerin azalmasında rol oynar.
Saçları hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzatır.

Saçlar için doğru teknik ve sürekli olarak kullanımda etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz. Badem yağını saçlarınızda kullandıktan sonra saçlarınıza yeni bir hava katacaksınız. En önemlisi de badem yağını doğru karışımlarla ve doğru tekniklerle saça uygulamaktadır. Tek başına kullandığınızda saçlarınıza uyguladıktan sonra saçlarınızı havlu ile sardığınızda badem yağının emilimini daha çok sağlarsınız. Eğer farklı yağlarla kullanacaksanız size güzel bir saç kürü tarifim olacak!

Saç kürü malzemeleri:

1 tatlı kaşığı hint yağı
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Malzemeleri bir kap içerisinde güzelce karıştırdıktan sonra saçlarınıza friksiyon yöntemi ile uygulayın. Yaklaşık 45 dakika boyunca saçlarınızda bekleterek haftada 1 kez uyguladığınızda uzun saçlarınız ile göz kamaştırmaya başlayabilirsiniz.

Badem yağının genel olarak sağlığa faydalarından da bahsetmek isterim. Düzenli yenildiğinde bağışıklığı düzenleyerek bağırsak sorunlarını ortadan kaldırır. Kanın pıhtılaşmasını ve damar tıkanıklığına büyük fayda sağlar. Badem günde yeterli miktarda yenildiğinde beyni kuvvetlendirir. Kilo almak isteyenler bolca badem tüketebilir. Diyet yapanlar için de ara öğünlerde yenildiğinde tok tutar. Adet dönemi bazı kadınlar için kâbusa dönüşebilir. Fakat badem bu gerginliği ve ağrıları hafifletme özelliğine sahiptir. Sinir sistemini sağlıklı tutmak için badem yağını bir bardak süt içerisinde 2-3 damla koyarak tüketebilirsiniz. Tonik olarak ve makyaj çıkarıcı formül olarak kullanılan şifalı ve oldukça yararlı bir bitki olan bademi tüketmenizde ve cildiniz için kullanmanızda fayda var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder